Η Σούπερ Λιγκ με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 11/4 επανέλαβε ότι όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια θα υποβιβάζονται (δια της κατάληψης της τελευταίας θέσης της βαθμολογίας) ακόμη και αν είναι περισσότερες από τον αριθμό των ομάδων που προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος: δύο δηλαδή.
Αδειοδοτήσεις: πόσοι πέφτουν από την Super League, πόσοι ανεβαίνουν…
Αυτό που δεν αναφέρεται όμως, στην ανακοίνωση είναι ότι από τη Football League θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχος αριθμός ομάδων με άδεια για να παίξουν στη Super League. Αυτός είναι και ο… αστερίσκος που θα επιτρέψει σε ομάδα να μην υποβιβαστεί ακόμη και αν δεν πάρει άδεια!
Για παράδειγμα, αν δεν πάρουν άδεια από τη Super League τέσσερις ομάδες και από τη Football League εξασφαλίσουν άδεια για άνοδο τρεις ομάδες, τότε θα υποβιβαστούν τρεις από τους τέσσερις της μεγάλης κατηγορίας και όποιος έχει την καλύτερη βαθμολογία θα σωθεί.
Η απόφαση για υποβιβασμό σε περίπτωση μη αδειοδότησης (με κατάληψη της τελευταίας θέσης στην βαθμολογία) για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, το αθλητικό προσωπικό ή άλλα σωματεία, άλλες ΠΑΕ και εταιρίες, εστάλη στην ΕΠΟ στις 25/11/2015. Από την Ομοσπονδία εγκρίθηκε στις 17/12/2015, κοινοποιήθηκε στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, τέσσερις ημέρες αργότερα αλλά δεν υπάρχει ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ούτε στον ΚΑΠ. Στην Λίγκα θέλουν σε περίπτωση που επαναληφθεί το… βατερλό του Μαϊου του 2013 που δεν είχαν πάρει άδεια σε πρώτο βαθμό οχτώ από τις 16 ομάδες τις κατηγορίας, να μπορούν να μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με… χαλαρότητα.
Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια και προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα θα δικαιωθεί και δεν θα υποβιβαστεί. Με την άποψη αυτή πάντως, δεν συμφωνούν οι νομικοί εκπρόσωποι του συνεταιρισμού. Όπως και να έχει η εξέταση των φακέλων από τα αρμόδια όργανα αδειοδότησης, εντός του Μαϊου, πλησιάζει και το καλοκαίρι προμηνύεται… καυτό.
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις