Νίκη Βόλου: «Πρωταθλητισμός μέχρι το τέλος» – Σε πρώτο πλάνο το γηπεδικό

Σε δύο βασικούς άξονες και θέματα συζήτησης κινήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Νίκης Βόλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο “Π. Μαγουλάς” με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Το πρώτο θέμα αφορούσε το γηπεδικό και τις εξελίξεις όσον αφορά το στάδιο της Νεάπολης αλλά και αυτό του “Π. Μαγουλάς” και το δεύτερο τους στόχους και τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Για το θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων που θέλει να χρησιμοποιήσει η Νίκη τη νέα σεζόν μίλησε ο Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έκανε έναν απολογισμό για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και αυτές που αναμέονται να γίνουν το προσεχές διάστημα. Επισήμανε πως η ομάδα δεν θα αφήσει το Πανθεσσαλικό Στάδιο και ήδη έχει ανανεώσει τη σύμβασή της και για τη νέα σεζόν όπως και ότι έχει γίνει αίτημα για να της παραχωρηθεί το Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης για τρία χρόνια. Για την παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης είχε δεσμευτεί σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM ο Δήμαρχος της πόλης, με τη Νίκη να κινείται άμεσα με έγγραφο αίτημα. Όπως τόνισε ο Βασίλης Βενέτης ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση. Στόχος είναι το γήπεδο της Νεάπολης να αποτελέσει εναλλακτική έδρα αλλά και να γίνουν κάποιες εργασίες με χρήματα της ΠΑΕ ώστε τόσο ο αγωνιστικός χώρος όσο και ο περιβάλλων αλλά και οι εσωτερικοί να είναι κατάλληλοι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν μία επαγγελματική ομάδα. Διευκρίνισε ότι όλες οι εργασίες στο γήπεδο θα γίνουν με χρήματα της ΠΑΕ και όχι με χρηματοδότηση του Δήμου Βόλου όπως είχε γίνει όταν το γήπεδο το είχαν πάρει οι επενδυτές από την Κατερίνη.

Όσον αφορά το “Π. Μαγουλάς” ο κ. Βενέτης πληροφόρησε τους μετόχους πως υπάρχει καθημερινή επαφή με τον κ. Κουρέτα ο οποίος έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει την αλλαγή του πλαστικού τάπητα με χλοοτάπητα. Όπως διευκρίνισε η Περιφέρεια θα αναλάβει το έργο αναθέτοντας η ίδια σε εξειδικευμένο συνεργείο την αποξήλωση του πλαστικού και την τοποθέτηση φυσικού τάπητα. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου εξήγησε πως οι ακαδημίες δεν θα πληγούν από αυτή την ενέργεια καθώς ο πλαστικός τάπητας θα εγκατασταθεί στον διπλανό χώρο του ΟΣΕ αφού γίνει η κατάλληλη προεργασία. Για τη Θύρα 3 εξήγησε πως έχουν γίνει όλες οι προεργασίες, θεμέλια και έκδοση άδειας με χρήματα της ΠΑΕ ώστε με την χρηματοδότηση της ανέγερσης όλα να γίνουν πολύ γρήγορα. Στόχος είναι εκτός από την κερκίδα να γίνουν από κάτω χώροι βοηθητικοί, όπως γυμναστήριο και αποδυτήρια. Σε ερώτηση μετόχου αν το γήπεδο μετά την αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα θα μπορεί να πάρει αδειοδότηση από την Λίγκα, ο κ. Βενέτης απάντησε θετικά εφόσον είναι θέμα της Περιφέρειας κατά κύριο λόγο.

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι και στον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά βάζοντας αρχικά το δίλλημα αν πρέπει να διατεθεί ένα σημαντικό μέρος του μπάτζετ στο «Π. Μαγουλάς» ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα χωρίς να περιμένουν τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας ή να χτιστεί ένα ρόστερ με στόχο τον πρωταθλητισμό, περιμένοντας παράλληλα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις από τον κ. Κουρέτα. Διοίκηση και μέτοχοι κατέληξαν πως τα χρήματα από την Περιφέρεια δεν πρέπει να χαθούν και η ομάδα θα πρέπει να περιμένει ένα λογικό χρονικό διάστημα.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έθεσε ως στόχο της ομάδας τον πρωταθλητισμό και θα ήθελε η Νίκη να διεκδικεί μέχρι το τέλος τον τίτλο κάτι που δεν συνέβη μέχρι τώρα που συνήθως από τον Δεκέμβριο έμενε πολύ πίσω, παρότι τερμάτιζε σε καλή και τιμητική θέση. Η οριστικοποίηση της δομής του πρωταθλήματος που όλα δείχνουν πως θα είναι οι δύο όμιλοι και η γενική συνέλευση των μελών της Σούπερ Λιγκ 2, θα καθορίσουν και τις τελικές του κινήσεις. Όσον αφορά τον προπονητή ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν άνοιξε τα χαρτιά του και για το ρόστερ ανέφερε πως υπάρχει πληθώρα παικτών και θα χτιστεί μία πολύ δυνατή ομάδα σε συνεργασία με τον νέο τεχνικό. Ήδη εξετάζονται πολλές περιπτώσεις Ελλήνων και ξένων παικτών.

Τέλος ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε πως θα προσληφθεί άτομο που θα αναλάβει την επικοινωνία της ομάδας και την συχνή επαφή με τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ.

*Οι δηλώσεις των δύο κ.κ. Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη θα αναρτηθούν σε νεότερο άρθρο

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις