“Ιδανικό να αποχωρείς στην κορυφή”

Η Ελένη Παπαθανασίου με τους συνεργάτες στο τεχνικό τιμ και την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης κατάφεραν να επαναφέρουν το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου στην ελίτ της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Άνοδος στην Α2 κατηγορία για τις γυναίκες και σημαντικές πανελλήνιες επιτυχίες για τις υποδομές του τμήματος, ήταν μερικά από τα επιτεύγματα του γυναικείου μπάσκετ των ερυθρολεύκων.

Ωστόσο η Ελένη Παπαθανασίου αποφάσισε να μη συνεχίσει από το ίδιο πόστο τη νέα σεζόν γράφοντας σχετικά η ίδια στο προσωπικό της προφίλ στο facebook:

“Οι κύκλοι στη ζωή είναι για ν’ ανοίγουν, να κλείνουν και να ανοίγονται άλλοι.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν και ο δικός μου κύκλος, ως προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου. Αποφάσισα να αποχωρήσω γιατί ένιωσα πως προσέφερα ό,τι μπορούσα καλύτερο και επειδή πιστεύω πως ο καθένας στη ζωή του, πρέπει να ξέρει πότε να αποχωρεί. Αν βρίσκει μάλιστα τη δύναμη και το σθένος να αποχωρεί όταν βρίσκεται στην κορυφή, τότε αυτό είναι σίγουρα και το ιδανικό.

Στη θητεία μου όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο, ευτύχησα με άξιους συνεργάτες να οδηγήσω τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού μας, στις υψηλότερες διακρίσεις της ιστορίας της, στις «16» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και στη 2η θέση στην Α1 (τότε Α’ Εθνική) μαζί τον Γιώργο Δεληκούρα και γυμναστή τον Κώστα Ξενοκώστα, (φυσικά η ιστορία έγραψε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος το 1978 με τον Τάκη Παπουτσή και τη συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου 1996 με κόουτς τον Αντώνη Μυριτζή), ενώ φέτος μαζί με τον Κώστα Δέρβο και την Άννα Χριστοδούλου, επαναφέραμε μαζί με την εξαιρετική Διοικούσα Επιτροπή, την ομάδα στην Α2 Εθνική, δηλαδή στις Εθνικές κατηγορίες, εκεί που είναι η θέση της.

Στα μικρά πρωταθλήματα υπήρξε τα τελευταία χρόνια σαρωτική πραγματικά η παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου. Δεκάδες πρωταθλήματα σε Μαγνησία και Θεσσαλία και συνολικά στη θητεία μου, συμμετοχές σε έξι τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων με αργυρό και χάλκινο μετάλλια (στο παρελθόν) και δύο πέμπτες και μία έκτη θέση τα τελευταία τρία χρόνια. Επίσης ένα πρωτάθλημα παίδων Β’ με εξαιρετικά αγόρια, όλοι τους σχεδόν εκκολαπτόμενοι επιστήμονες σήμερα.

Σίγουρα πάντως με ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών και διακρίσεων σε επίπεδο Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και τη 2η θέση πανελληνίως στα wrising stars για ομάδα της ελληνικής περιφέρειας.

Όλα τα ωραία φυσικά έχουν κι ένα τέλος. Αποχωρώ από την τεχνική ηγεσία των γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας κατακτήσει υψηλές κορυφές συγκριτικά πάντα με ομάδα της ελληνικής περιφέρειας, αν και την υψηλότερη κορυφή θεωρώ τη θητεία μου στην κατά την ταπεινή μου γνώμη στην κορυφαία εθνική ομάδα των νεανίδων (με Μάλτση, Καλέντζου, Κωστάκη και όλα τα μεγάλα αστέρια του γυναικείου μπάσκετ) και την 5η θέση στην Ευρώπη (με μέντορες τους κόουτς με τη λαμπρή ιστορία στον γυναικείο χώρο Νίκο Μεντηλίδη και Παναγιώτη Βαφειάδη).

Ευχαριστώ τη νέα Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου που με κάλεσε στην πρώτη κιόλας μέρα της επίσημης θητείας της και επέμεινε μάλιστα να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Πάντα θα είμαι κοντά στην ομάδα της καρδιάς μου.

Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργαστήκαμε με αποκλειστικό γνώμονα το καλό των κοριτσιών μας, την υπέροχη Διοικούσα Επιτροπή, τον χορηγό μας την ΑΝΑΣΣΑ, την απελθούσα Διοίκηση του Ερασιτέχνη, τους γονείς όλων των κοριτσιών, τους συνεργάτες μου, τον φίλαθλο κόσμο, τους εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, την ΕΟΚ, την ΕΣΚΑΘ και τις διεθνείς αθλήτριες που έχουν πλέον αναλάβει επιτελικούς ρόλους, μα πάνω απ’ όλα τους αθλητές και κυρίως τα κορίτσια μας, τις αθλήτριές μας, που πέντε μάλιστα εξ’ αυτών καταφέραμε να τις βοηθήσουμε να συμμετάσχουν σε προεθνικές και εθνικές ομάδες και πάνω από 10 συνολικά στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος. Επίσης, έξι εξ’ αυτών μετέχουν σε λίγες μέρες με τον Προμηθέα στο σχολικό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ευχαριστώ επίσης και όσους μας πολέμησαν, γιατί απλά μας έκαναν πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους στους στόχους μας. Πριν τρία χρόνια, όταν όλοι νόμιζαν πως ο Ολυμπιακός Βόλου είχε «τελειώσει», εμείς τον αναγεννήσαμε εκ της …τέφρας του και τον επαναφέραμε στον μπασκετικό χάρτη. Φέτος δώσαμε συνολικά 60 ματς σε όλες τις κατηγορίες της ΕΟΚ, κάναμε 26 ταξίδια και γνωρίσαμε μόλις μία ήττα σε κορασίδες, δύο σε γυναίκες και οκτώ στο πανελλήνιο και στα wrising stars σε νεάνιδες.

Μακάρι, αυτή η ομάδα να «θωρακιστεί», να προσεχτεί όπως της αρμόζει και να μπορέσει να παίξει τον ρόλο που επιτάσσει η ιστορία της και που χρειάζεται η πόλη μας. Πάνω απ’ όλα όμως να συνεχίσει ο Ολυμπιακός Βόλου να βγάζει από τα σπλάχνα του και να γαλουχεί σωστούς ανθρώπους (αθλήτριες και αθλητές), έτοιμους να δώσουν τον δικό τους αγώνα και να βοηθήσουν την κοινωνία μας να γίνει καλύτερη.

Καλή και δημιουργική θητεία στη νέα Διοίκηση.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας στην Α2 γυναικών και στα κορίτσια του Προμηθέα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εις το επανιδείν λοιπόν αγαπημένε Ολυμπιακέ Βόλου”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις