Βόλος: Νικητής της ζωής και φανατικός φίλος του Ολυμπιακού – “Όνειρό μου να περάσω σε σχολή του Πειραιά”

O Γιάννης Ζηργάνος, γεννημένος το 2005, με καταγωγή από την Αργαλαστή, είναι ένα παιδί που γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα. Δεν είχε εύκολη διαβίωση. Όμως η αγάπη του για τη ζωή τον έκανε αγωνιστή και νικητή. Πρόσφατα τελείωσε το Λύκειο Αργαλαστής και συμμετείχε κανονικά στις πανελλήνιες εξετάσεις. Περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα.

Παράλληλα ζει καθημερινά με τη μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλάει για τον Ολυμπιακό, ενώ στα χέρια του κρατάει πάντα αυτοκόλλητα του Ολυμπιακού και της θύρας 7 που τα κολλάει στο αυτοκίνητο του κολλητού του. Τον γνώρισα πριν λίγες μέρες κρατώντας ένα νεροπίστολο καταβρέχοντας τους φίλους του. Έτσι «δρόσισε» κι εμένα. Η αλήθεια είναι ότι ένα κατάβρεγμα το χρειαζόμουν κάτω από τον καυτό ήλιο της Αργαλαστής. Στη συνέχεια μου μίλησε για τα όνειρά του.

«Τελείωσα το Λύκειο πριν λίγο καιρό. Όλα τα χρόνια πήγαινα κανονικά σχολείο και προσπαθούσα να μην κάνω απουσίες. Έδωσα πανελλήνιες. Τίποτα δεν με εμπόδισε από το να διαβάζω και να πηγαίνω κανονικά σχολείο. Όνειρό μου είναι να περάσω σε κάποια σχολή στον Πειραιά, ώστε να μπορώ να πηγαίνω και να βλέπω τον Ολυμπιακό. Και ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και σε όλα τα αθλήματα όπου παίζει ο Ολυμπιακός θέλω να είμαι κι εγώ εκεί».

Στη συνέχεια μου μίλησε και για τον αγαπημένο του αθλητή…

«Είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής και αρχηγός του Ολυμπιακού».

Ποια συμβουλή θα έδινε ο ίδιος στους νέους; «Οι νέοι πρέπει να χαίρονται τη ζωή. Όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει και να διαβάζουν, αλλά και να διασκεδάζουν. Να τα κάνουν όλα, αλλά με μέτρο. Εγώ θέλω να βγαίνω έξω και να χαίρομαι τη ζωή. Θέλω να περάσω στο Πανεπιστήμιο και να γίνω χρήσιμος στην κοινωνία».

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη ζωή του, όπως και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται πολύ περισσότερο για να πετύχουν αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις