«Στόχος του ΟΦΗ η 5η θέση»

Την πρώτη του επίσημη προπόνηση για τη νέα σεζόν έκανε ο ΟΦΗ και ο Τραϊανός Δέλλας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα σεζόν. Ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε ότι στόχος για φέτος είναι η 5η θέση και η διεκδίκηση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μίλησε για τις ανανεώσεις που περίμενε και δεν έγιναν και τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμα 3-4 παίκτες.

Αναλυτικά:

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του φορμάτ του πρωταθλήματος: «Περιμένω κι εγώ να δω αν θα γίνει η συγκεκριμένη αλλαγή. Αν γίνει, νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε και περισσότερο στην πέμπτη θέση. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αυτό που μετράει για εμένα είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε καθημερινά εδώ. Να κάνουμε αυτό το γκρουπ συμπαγές, να δουλεύουμε καθημερινά και τότε νομίζω ότι η χρονιά θα κυλήσει καλά. Στόχος του ΟΦΗ πρέπει να είναι να βρίσκεται ψηλά. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα καλό γκρουπ, που θα ξέρει τι ζητάει σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι το βασικό. Πρέπει να φτιάξουμε μία καλή ομάδα».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Η σκέψη είναι να φτιάξουμε ένα καλό γκρουπ παικτών και να έχουν μία διάρκεια κατά την διάρκεια της σεζόν. Να κλείσουμε το μεταγραφικό κομμάτι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η καινούρια σεζόν να μας βρει όσο το δυνατόν πιο καλούς γίνεται. Θέλω φέτος μία ομάδα που θα παίζει με ισορροπία, να είμαστε δυνατοί, τουλάχιστον στην έδρα μας. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Πρέπει να κοιτάζουμε και το παρελθόν για να μαθαίνουμε για το μέλλον. Το σπίτι μας πρέπει να το προστατεύουμε ακόμα καλύτερα. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι παιχνίδια στα οποία πρέπει να παίρνεις κάτι, και όχι να πηγαίνεις να παίζεις για να παίζεις».

Για το νέο χορηγό: «Καταλαβαίνετε ότι αλλάζουν πολλά στο αγωνιστικό και στο εξωαγωνιστικό σκέλος της ομάδας. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που εξελίσσεται, μεγαλώνει, κι αυτό νομίζω ότι είναι προς όφελος και της πόλης και της ίδιας της ομάδας και θα πρέπει να είναι περήφανος ο κόσμος. Είναι μία ομάδα που εξελίσσεται συνεχώς».

Το σχόλιο του Δέλλα για τις μεταγραφές: «Έχουμε εστιάσει περισσότερο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Είναι λίγο δύσκολη περίοδος αυτή, και η αγορά γενικά, καθώς υπάρχει το EURO που το επηρεάζει. Οι μεταγραφές που πρέπει να γίνουν όμως, θα γίνουν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι εδώ για να βοηθήσουν. Είτε είναι ξένοι, είτε Έλληνες, δεν παίζει κάποιο ρόλο. Στα αγγλικά μιλάω σε όλους. Ας μην διαχωρίσουμε την ομάδα σε ξένους και Έλληνες. Σίγουρα ο Έλληνας μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τι αντιπροσωπεύει ο ΟΦΗ για το Ηράκλειο και το νησί. Να δώσουμε γρήγορα σε όλους να καταλάβουν την κουλτούρα του λαού. Να τους βάλουμε στο κλίμα.

Δεν έχω ζητήσει συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Περιμέναμε κάποιες ανανεώσεις να γίνουν που δεν έγιναν. Υπάρχουν και κάποια παιδιά που θέλουμε να δούμε, παιδιά από τις ακαδημίες που αν μας δείξουν κάτι μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε ακόμα 3-4 παίκτες».

Για το πότε θα ήθελε να κλείσει το ρόστερ: «Διανύουμε μία δύσκολη μεταγραφική περίοδο και η αγορά είναι πολύ περίεργη αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε άλλους δύο παίκτες μεσοεπιθετικά μέχρι να φύγουμε στην Ολλανδία, αλλά έχουμε παίκτες να υποστηρίξουμε την ομάδα, αν χρειαστεί να έρθουν λίγο πιο μετά οι συγκεκριμένοι παίκτες. Οι κινήσεις γίνονται καθημερινά, δουλεύουμε και εμείς, και το τμήμα σκάουτινγκ για να ψάξουμε να βρούμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε και θεωρώ ότι θα το καταφέρουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια πληροφόρηση για κάποια αποχώρηση παίκτη από το τωρινό ρόστερ. Νομίζω ότι βγάζοντας τους τερματοφύλακες, ένα καλό ρόστερ είναι γύρω στους 26 παίκτες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις