Ενώ στις 31/8 συζητείται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η καταγγελία που υπέβαλαν τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής (Δόξα Δράμας, Χαλκίδα και Καραϊσκάκης) κατά των ΠΑΕ της Football League που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, υποστηρίζοντας ότι αφού δεν πήραν άδεια συμμετοχής στη Super League δεν μπορούν να αγωνιστούν σε κανένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, το Διαιτητικό Δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφαση της προσφυγής των δύο ομάδων κατά της απόφαση της Football League να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα με 17 ομάδες υποστηρίζει ότι α) ισχύει ο ΚΑΠ του 2016 και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται η συμπλήρωση της κενής θέση στη Football League και β) οι ομάδες που δεν έχουν λάβει «άδεια συμμετοχής» όπως ο Ηρακλής ή Βέροια κ.α. μπορούν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Football League.
Σχετικά με το θέμα της ισχύς του ΚΑΠ του 2016 το σκεπτικό της απόφαση που φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus αναφέρει «οι διατάξεις του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016) καλύπτουν όλη τη διαδικασία που αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 έως την ολοκλήρωσή της και τη διαπίστωση των ομάδων που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αντιθέτως, η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 5 του ισχύοντος από τις 24.07.2017 ΚΑΠ δεν δύναται να εφαρμοσθεί εν προκειμένω, αφού θα επρόκειτο για ανεπίτρεπτη, και μη σύννομη αναδρομική εφαρμογή του ΚΑΠ, που δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ, το Καταστατικό και τους λοιπούς Κανονισμούς της ΕΠΟ. Κατόπιν αυτών, όσον αφορά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, σε περίπτωση αναπλήρωσης εφόσον μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνταν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας δεν υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής, έχει αναλογική εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 4 του προϊσχύσαντος ΚΑΠ (2016)».
Όσον αφορά στο θέμα των μη αδειοδοτημένων ομάδων το σκεπτικό του ΔΙιατητικού Δικαστηρίου αναφέρει: «Ως προϋπόθεση για το δικαίωμα δηλώσεως συμμετοχής μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν είναι η προηγούμενη αδειοδότησή της, αλλά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Οι συνέπειες που υφίστανται οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, αφορούν σε περιορισμούς στις μετεγγραφές που μπορούν να πραγματοποιήσουν, καθώς και σε επανεγγραφές ποδοσφαιριστών, που αποτελούν μέτρα ανεκτά χωρίς να αποκλείουν από τη συμμετοχή αυτών στα πρωταθλήματα που ορίζονται με τις προκηρύξεις».
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις