Το 2016, με τον αθλητικό νόμο που ισχύει, όσοι είναι εκλεγμένοι και παραπέμπονται σε δίκη για κακουργήματα πρέπει να εκπίπτουν των αθλητικών αξιωμάτων τους, κάτι που οδήγησε σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, μαζί με άλλα πέντε μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, κάτι που σήμανε την «αρχή του τέλους» για την τότε διοίκηση της ΕΠΟ.
Τώρα, δύο χρόνια μετά, η Super League με επιχειρηματολογία που παραπέμπει στη συμφωνία κυβέρνησης, ΕΠΟ και FIFA το 2001, ζητεί να αλλάξει ο νόμος, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να εκπίπτουν των αξιωμάτων τους όταν καταδικάζονται τελεσίδικα, παραγνωρίζοντας ότι το 2016 τόσο η FIFA όσο και η UEFA ήταν παρούσες όταν εφαρμόστηκε η διάταξη αυτή.
Συγκεκριμένα, η Super League ζητεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού:
1. Τα κωλύματα παραγόντων να υφίσταται μόνο σε περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης και όχι παραπομπής σε δίκη για κακούργημα όπως ισχύει στον ισχύον νόμο.
2. Ο έλεγχος από την ΕΕΑ να ολοκληρώνεται τον Μάιο και επειδή παράλληλα οι ΠΑΕ ελέγχονται και από την ΕΠΟ μέσω της αδειοδότησης, η ΕΕΑ να ελέγχει θέματα όπως τα ποινικά μητρώα, τις ενημερότητες, το μετοχολόγιο καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και η μη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ να αποτελεί λόγο μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και όχι να επισύρει πρόστιμα στις ΠΑΕ αλλά και στην ομοσπονδία.
3. Να καταργηθούν τα διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ, καθώς πρόκειται για διπλή ποινή.
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις