Με αρκετές εντάσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 η εκδίκαση της υπόθεσης της διακοπής του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.
Η πρόεδρος της έδρας έδωσε προθεσμία στις δύο ομάδες να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι και το μεσημέρι (12:00) της Πέμπτης, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται το βράδυ της ίδιας ημέρας ή το αργότερο το πρωί της Παρασκευής. Λίγο νωρίτερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με πρόσθετη παρέμβασή της είχε ζητήσει την τιμωρία του Παναθηναϊκού με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, την κατοχύρωση του αγώνα υπέρ της, και την αφαίρεση βαθμών των πράσινων από το νέο πρωτάθλημα.
«Κάνουμε την παρέμβαση γιατί έχουμε έννομο συμφέρον. Έπαιζε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, επηρεάζει και τις δυο ομάδες αυτό. Εμείς παρεμβαίνουμε υπέρ της διώξεως, γιατί με βάση τις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα θα πρέπει να αποφασιστεί ποια θα είναι η τύχη του αγώνα, ενός αγώνα που δεν έληξε ποτέ. Θεωρούμε επίσης ότι κακώς ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση κατά του κύρους του φύλλου του αγώνα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Λάμπρου Μπίρδα του εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά του ΠΑΟΚ ήταν παράνομες, ενώ χαρακτήρισε ως ατυχέστατη τη στιγμή που έπεσε το κουτάκι στον αγωνιστικό χώρο.
Ο νομικός εκπρόσωπος της πράσινης ΠΑΕ, Γιάννης Καρμής υπογράμμισε ότι το κουτάκι της μπίρας που έριξε ο οπαδός της ομάδας ήταν άδειο και δεν μπορούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη. «Υπήρχε μια εκδορά. Ήταν μια μηδαμινή βλάβη», πρόσθεσε και στη συνέχεια της αγόρευσής του επεσήμανε ότι η ζάλη που υποστήριξε ότι αισθάνθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς δεν διαπιστώθηκε από τους γιατρούς που τον εξέτασαν.
Σχετικά με τη διακοπή του αγώνα του αγώνα ο Γιάννης Καρμής στηριζόμενος σε όσα αναγράφει το φύλλο αγώνα, ανέφερε ότι η απόφαση λήφθηκε από τον διαιτητή όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι χωρίς τον προπονητή του.
«Η διακοπή δεν έγινε εξαιτίας του περιστατικού αυτού», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη ρίψη του αντικειμένου και συνέχισε: «Έγινε αρκετό χρόνο μετά, όταν ο κ.Κωνσταντινίδης υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα χωρίς την παρουσία του προπονητή του. Αρνούμεθα την υπαιτιότητά μας. Ο διαιτητής ήθελε να συνεχίσει το παιχνίδι. Διεκόπη λόγω της δήλωσης που έκανε ο κ.Κωνσταντινίδης».
Σε αυτό το σημείο έχει μεγάλο ενδιαφέρον η κατάθεση του Παντελή Κωνσταντινίδη ο οποίος με τα λεγόμενά του προσπάθησε να βγάλει ψεύτες και τον διαιτητή αλλά και τον παρατηρητή του αγώνα και τα όσα έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις τους.
«Εγώ ποτέ δεν τους είπα να διακόψουμε το παιχνίδι», ανέφερε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο διαιτητής έλαβε μόνος του την απόφαση χωρίς καμία «παρέμβαση» καθώς είχε γνώση του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς. «Το διέκοψε επειδή ήξερε τι είχε συμβεί», τόνισε.
Σε αυτό το σημείο προκλήθηκε μεγάλη ένταση με αφορμή τα όσα είπε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας… «Οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να έχουν και μεγάλες συμπεριφορές. Το κλίμα το οποίο είχε επικρατήσει το τελευταίο 20ήμερο όπλισε το χέρι του οπαδού».
Εξοργισμένος ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Googlαρετε ή κάντε μια αναζήτηση στο youtube για να δείτε τι συμβαίνει στα κόρνερ στην Τούμπα. Για να δείτε για τη υποκρισία μιλάμε. Ο διαιτητής όφειλε να καλέσει τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και εκεί θα βλέπαμε ποιος θα μπορούσε να ήταν «παρών». Είναι ψευδές ότι οι γιατροί ήθελαν να κρατήσουν τον Ίβιτς στο νοσοκομείο. Τους παρακαλούσαν να τον κρατήσουν για να μην βγει και τον πετύχουν οι κάμερες», τόνισε.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η κατάθεση του υπευθύνου τέλεσης αγώνων του Παναθηναϊκού, Σπύρου Βλάχου και η αναφορά του στο περιστατικό της ρίψης του αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο.
«Στο 55′ του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση μετά από ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Εγώ ήμουν δίπλα στον 4ο διαιτητή εκείνη τη στιγμή. Ανάμεσα στους δυο πάγκους. Δεν είδα να πέφτει το αντικείμενο από την κερκίδα. Εγώ πήγα να ηρεμήσω τους παίκτες του Παναθηναϊκού μόλις έγινε η σύρραξη. Αφού ηρέμησε η κατάσταση, είδα μετά ένταση ανάμεσα στους δυο πάγκους και με τους διαιτητές. Είδα στο έδαφος τον Βλάνταν Ιβιτς, είχε πέσει ήδη κάτω. Ήταν κάτω πεσμένος, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από πάνω του και κρατούσε το κεφάλι του. Κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επίμονα ζητούσαν από τον 4ο να δει ότι ο Ιβιτς ήταν πεσμένος. Τον τραβούσαν από τη φανέλα τον 4ο για να του δείξουν ότι είναι πεσμένος ο Ιβιτς και προσπάθησαν να τον οδηγήσουν στο σημείο που ήταν πεσμένος. Πήγα από πάνω στον Ιβιτς, είδα ότι του έριχναν νερό στο κεφάλι. Είδα και το κεφάλι και το χέρι του και εκείνη τη στιγμή, δεν είδα αίμα», ανέφερε και συνέχισε:
«Δεν ξέρω γιατί του έριχναν νερό. Προφανώς επειδή ήταν πεσμένος. Κρατούσε το κεφάλι και του έριχναν νερό στο κεφάλι. Δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Μετά από ένα δυο λεπτά πήγε στα αποδυτήρια. Δεν είχε αίμα το χέρι και το κεφάλι του. Πήγα μετά στο κέντρο του γηπέδου και είδα παίκτες του ΠΑΟΚ να κρατούν ένα τσαλακωμένο κουτί μπύρας. Κρατούσαν το αντικείμενο, ένα κουτάκι μπύρας και ήταν άδειο και το έδειχναν στον διαιτητή. Οι διαιτητές έλεγαν πάμε μέσα να ηρεμήσει η κατάσταση. Μεταξύ των παικτών υπήρχε διάλογος. Ο διαιτητής είπε να πάμε μέσα να ηρεμήσουμε. Το όλο σκηνικό άρχισε με τη φάση μέσα στην περιοχή και εκεί άρχισαν όλα. Ο διαιτητής δεν είχε δει τη ρίψη του αντικειμένου. Δεν αντιλήφθηκε τον τραυματισμό ο διαιτητής. Όταν έγινε το περιστατικό με το κουτάκι, ο διαιτητής ήταν στο σημείο που μάλωναν οι παίκτες.
Μπήκαμε στα αποδυτήρια, ο γιατρός είδε τον Ιβιτς και κατέθεσε γραπτώς στον διαιτητή τι έγινε με τον προπονητή. Οι διαιτητής ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για τον Ιβιτς μέσα στα αποδυτήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Από τον παρατηρητή. Ήρθε ο γιατρός με την έκθεση του και εκείνη τη στιγμή ο ΠΑΟΚ προέβαλε ενστάσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής ζήτησε τον αστυνομικό διευθυντή στα αποδυτήρια του. Έρχεται στο γραφείο των διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ έθεσε θέματα ασφαλείας. Δεν υπήρχε πρόβλημα για να μην συνεχιστεί ο αγώνας. Με την αποχώρηση των δυο ομάδων στα αποδυτήρια, η κατάσταση ηρέμησε. Ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στον Κομίνη και μάλιστα τοποθετήθηκε διμοιρία πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μετά τη διακοπή, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Ήθελαν όλοι να συνεχίσουν τον αγώνα εκτός από τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντινίδης έκανε παρέμβαση, μας είπε ότι ο προπονητής φεύγει στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Έτσι οι διαιτητές για είκοσι λεπτά έμειναν στο γραφείο τους, μας κάλεσαν μέσα», τόνισε.
Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις