Γεμάτη ήταν η μέρα για τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού την Τρίτη (6/9) πήγαν στη Βουλή και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη βράβευσή τους στο Κοινοβούλιο και το παρών έδωσε…
…και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τους υποδέχτηκε στην είσοδο του Μεγάρου.
Εκτός από τους Ολυμπιονίκες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που συμμετείχε στους Αγώνες του Ρίο, στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση πήγαν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης και ο υπαρχηγός της αποστολής Μανώλης Κολυμπάδης.
Ο Τσίπρας χαρακτήρισε εθνική έκπληξη τις διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς, όπως είπε, «χωρίς τυμπανοκρουσίες και τη σκόνη του παρελθόντος και φτάσαμε να συγκρινόμαστε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αυτό ήταν απρόσμενο και μια θετική έκπληξη. Φτάσατε στο στόχο και ήταν πολύ σημαντικό και συγκινητικό αυτό για όλους».
«Άννα, να μας δείξεις τους τρόπους για να πετυχαίνουμε τους στόχους», είπε στην Κορακάκη μεταξύ άλλων, ενώ ρώτησε τον πατέρα της «τι έγινε εκεί στη Δράμα; Ο δήμος γιατί γκρέμισε την παράγκα;».
«Δεν είμαστε χαρούμενοι ούτε υπερήφανοι για το γεγονός ότι η Άννα προπονούνταν σε μια παράγκα. Αλλά όμως αυτό δεν πρέπει να το σβήσουμε από τη μνήμη μας και αυτό πρέπει να μας θυμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον αθλητισμό κι όχι μόνο στον πρωταθλητισμό. Δηλαδή στα παιδιά που θα κάνουν αύριο αυτό που έκανε η Άννα μέχρι χθες. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο δήμος», συμπλήρωσε.
«Από εδώ και μετά να γίνει κάτι καλό», τόνισε ο πατέρας της, με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει: «Το να κάνουμε κάτι καλό είναι ευχή. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να υπάρχει βούληση να στηριχθεί ο αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός, οι ομοσπονδίες. Αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο όχι μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες που δίνουμε για τον αθλητισμό αλλά και να καθαρίσουμε τα κυκλώματα στον αθλητισμό». Εκεί η χρυσή Ολυμπιονίκης σημείωσε πως «αυτό είναι κάτι που δεν αφορά οικονομία ή έξοδα».
Μεταξύ άλλων ο Τσίπρας συνομίλησε και με τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, και του είπε: «Πολύ σημαντική, όχι μόνο η επίδοση αυτή καθεαυτή και το μετάλλιο, αλλά και το ήθος των δηλώσεων σου. Μας έδωσες μεγάλη χαρά. Συγχαρητήρια».
Κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου η Κορακάκη δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση. Δεν συζητήσαμε για προβλήματα. Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τον κάθε αθλητή ξεχωριστά. Αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ ωραίες αλλά κάποια στιγμή πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε για τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Οι συναντήσεις που γίνονται μακριά από τα φώτα και τις κάμερες, είναι πιο σημαντικές».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στάθηκε σε μια ατάκα του πρωθυπουργού, ότι δεν πρέπει να τους θυμηθούν ξανά μετά από τέσσερα χρόνια: «Είχαμε πει ότι θέλαμε περισσότερα και καλύτερου χρώματος μετάλλια. Δεν πιστεύαμε όμως και ότι θα παίρναμε τρία χρυσά και συνολικά έξι μετάλλια. Αυτές οι συναντήσεις που γίνονται είναι πολύ σημαντικές και συζητήσαμε διάφορα σημαντικά θέματα. Όπως μας είπε και ο πρωθυπουργός, δεν πρέπει να μας θυμηθούν ξανά μετά από τέσσερα χρόνια».
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις