Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM φιλοξενήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Ο Ανδρέας Κικίλιας αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Γιάννη Ακτσιαλή στη θέση του προπονητή της Κ19, στην δωρεά ενός απινιδωτή από τον Άκη Σουγγάρη, τη συνεργασία με την ψυχολόγο κ. Κονδύλη καθώς και στη λειτουργία της ΠΑΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Κικίλια όπως αποδόθηκε από την εφημερίδα Θεσσαλία:
Για το πώς έγινε η επιλογή του Γιάννη Ακτσιαλή για την Κ19: “Εντοπίσαμε τον Γιάννη και είδαμε το βιογραφικό του. Βέβαια η πρώτη επαφή έγινε με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας, Αλέκο Βοσνιάδη και τον συντονιστή τεχνικής λειτουργίας της Ακαδημίας, Κωνσταντίνο Σταμέλο. Είπαμε στον κ. Βοσνιάδη ότι έχουμε έναν προπονητή που ταιριάζει σ’ αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε, φρόντισε να μάθει και ο ίδιος και το πρώτο που μου είπε ήταν ότι «Ανδρέα πες του να ξέρει ότι η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή» εννοώντας να πάει ο Γιάννης να δει τις προπονήσεις».
Για τον ρόλο της υποδομής: «Το ότι προωθήθηκαν παιδιά από την Κ19 στην πρώτη ομάδα, καθώς και από τους Νέους Αθλητές στην Κ19, αυτό είναι το νόημα της Ακαδημίας. Να εξελίσσονται τα παιδιά και να ανεβαίνουν προς τα πάνω».
Για την προσφορά απινιδωτή στο «Π. Μαγουλάς» από τον Άκη Σουγγάρη: «Ήταν μια σπουδαία κίνηση και χορηγία από τον κ. Σουγγάρη. Τον ευχαρίστησα και προσωπικά από κοντά. Με τον Άκη έχουμε άριστη συνεργασία και μας βοηθάει πάρα πολύ. Είναι κάτι ουσιώδες και αφορά όχι μόνο την πρώτη ομάδα, τα τμήματα υποδομής, τους αγωνιζόμενους, τους διαιτητές, τους θεατές και γενικά σε όσους είναι παρόντες σ’ έναν αγώνα, αλλά και γενικότερους τους ανθρώπους, ακόμη και περαστικούς από τη γειτονιά. Πλέον το «Π. Μαγουλάς» θα αποτυπωθεί από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ως σημείο απινιδωτή, ο οποίος καλύπτει το εύρος όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι ενήλικες. Δηλαδή αν προκύψει περιστατικό εκεί κοντά τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ή όποιος γνωρίζει, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή. Φυσικά θα υπάρχει ειδική σήμανση έξω από το γήπεδο, οπότε θα ξέρει ο κόσμος ότι στο «Π. Μαγουλάς» βρίσκεται απινιδωτής.
Είναι μια συσκευή που πρέπει να διαθέτει κάθε εγκατάσταση το 2021. Εμείς τώρα λέμε ότι πήραμε έναν απινιδωτή, ενώ είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες τις δομές, όπου ασχολούνται αθλητές είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά. Φυσικά αυτό είναι κάτι που προαπαιτείται σ’ έναν αγώνα επαγγελματικής κατηγορίας ή Κυπέλλου και καλό θα ήταν να υπάρχει σε κάθε εγκατάσταση».
Για τις γνώσεις που απαιτούνται σχετικά με τη χρήση του απινιδωτή: «Δεν είναι ένα σαν ένα κινητό που το ανοίγουμε και δουλεύει. Πλέον οι απινιδωτές και να μην ξέρεις τη λειτουργία τους, σε κατευθύνουν μόνοι τους, δηλαδή υπάρχουν οδηγίες σαφείς, τις οποίες ακολουθείς. Παρόλα αυτά πρέπει να έχεις γνώση από πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, χρήση απινιδωτή. Πρόσφατα όλο το επιτελείο της πρώτης ομάδας, εγώ προσωπικά και κάποιοι συνεργάτες στην ΠΑΕ, παρακολουθήσαμε σχετικό σεμινάριο. Θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές μ’ ένα τετράωρο σεμινάριο, οι προπονητές της Ακαδημίας και οι παίκτες της Κ19 και των Νέων Αθλητών, γιατί αυτοί που θα είναι πρώτοι σ’ ένα περιστατικό θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα οφείλει να υπάρχει γιατρός που ξέρει πολύ καλά τη χρήση απινιδωτή, αλλά και οι παίκτες θα πρέπει να γνωρίζουν, όπως συνέβη στο φετινό Euro στην περίπτωση του Έρικσεν. Είναι πολύ κρίσιμα τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, ώστε να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Μακάρι να μείνει ο απινιδωτής στο «Μαγουλάς» χωρίς να χρειαστεί να του αλλάξουμε ποτέ μπαταρία, διότι η μπαταρία εξαντλείται ανάλογα με τη χρήση».
Για τη φετινή χρονιά στην Ακαδημία: «Θα είναι μια ειδική χρονιά -κορωνοϊού επιτρέποντος- σε σχέση με πέρσι και επικοινωνιακά. Είναι ένα κομμάτι που θέλουμε να βγει προς τα έξω για να φέρουμε τον κόσμο κοντά. Βέβαια εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναγκαζόμαστε κι εμείς να πάρουμε κάποια μέτρα, όπως για παράδειγμα να μην επιτρέπουμε στους γονείς να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τις προπονήσεις των παιδιών. Πάντως από τις 26/10 αλλάζει αυτό και θα μπορούν να είναι παρόντες στις προπονήσεις, πράγμα που θα εξετάσουμε».
Για την πρόσληψη ψυχολόγου: «Η ψυχολόγος θα μιλάει τόσο με τους προπονητές, όσο και με τους ποδοσφαιριστές των ομάδων όλων των ηλικιών. Επίσης θα κάνουμε διαδικτυακά σεμινάρια και για τους γονείς. Ως οργανισμός πρέπει να δώσουμε όλα τα εφόδια στους αθλητές. Οι προπονητές αξιολογούνται και στον ψυχολογικό τομέα, όχι μόνο στα διπλώματα που διαθέτουν. Έχουμε την τύχη των παιδιών στα χέρια μας. Σκεφτείτε να έχουν έναν ανεύθυνο προπονητή, που δεν αποτελεί το σωστό πρότυπο για τους αθλητές. Επομένως η συνεργασία αυτή θα μας δυναμώσει ως οργανισμό, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες συνεργασίες».
Για τη δήλωση του Κωνσταντίνου Σταμέλου ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς υποδομή: «Μέσα από τις ακαδημίες και μέσα από τις υποδομές θα δημιουργήσεις ένα συναίσθημα που αύριο-μεθαύριο θα το εκφράσουν στο γήπεδο. Έτσι δημιουργείς τους ακολούθους της επόμενης γενιάς».
Για το αν μεταδίδεται στην Κ19 η ψυχή της ανδρικής ομάδας: «Σκεφτείτε να παίζει η Κ19 στο «Π. Μαγουλάς» και να έχει κόσμο στην κερκίδα. Ακόμη και να χάσουν θα νιώσουν πως τους υποστηρίζει ο κόσμος κι αυτό που βίωσαν ως θεατές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να το νιώσουν πλέον σαν ποδοσφαιριστές».
Για τον όρο υπάλληλος στην ΠΑΕ: «Σίγουρα υπάρχει μια υπαλληλική σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, τον πρόεδρο ή τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός οργανισμού και τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος εργάζεται και για να δώσει μέσω των ωρών που εργάζεται αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Εγώ δεν νιώθω καθόλου υπάλληλος, την απεχθάνομαι σαν λέξη. Υπάρχει ο όρος συνεργάτης σε έναν οργανισμό. Εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα για το παραπάνω και το καλύτερο. Γι’ αυτό και η ομάδα προσπαθεί να κάνει δράσεις και να οργανωθεί εκεί που υστερούσε τα παλιότερα χρόνια. Εμείς θέλουμε συνεργάτες».
Για την κατάσταση που συνάντησε στη Νίκη: «Σίγουρα οι άνθρωποι που έτρεξαν από το 2019 δεν μπορώ να πω ότι δεν βρήκαν κάτι, αλλά σίγουρα δεν βρήκαν πολλά. Χρόνο με το χρόνο προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις