Ένα νέο άθλημα κερδίζει διαρκώς φίλους το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για την παράκτια κωπηλασία, η οποία εξελίσσεται ραγδαία υποχρεώνοντας την Ολυμπιακή Επιτροπή να την εντάξει στο πρόγραμμα των Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.
Στο άθλημα αυτό ήδη έχουμε τις πρώτες ελληνικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο μ’ έναν Βολιώτη να ξεχωρίζει. Ο Γιάννης Καλανδαρίδης μετά την κλασική κωπηλασία έχει αρχίσει να εντυπωσιάζει και στην παράκτια.
Ο πρώην αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ, που πλέον ανήκει στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, που διεξάγεται στην πόλη Οέιρας της Πορτογαλίας.
Ο Γιάννης Καλανδαρίδης αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας και συμμετείχε σε δύο αγωνίσματα, όπου πανηγύρισε ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Πρώτα εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μικτό διπλό, όπου αγωνίστηκε μαζί με τη Ζωή Φίτσιου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Τα δύο παιδιά συμμετείχαν στον μικρό τελικό και κατάφεραν να επικρατήσουν της Τυνησίας με χρόνο 02.30.78 έναντι 02.33.78 του αφρικανικού διδύμου.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία (με 02:27.56), η οποία στον τελικό επιβλήθηκε της Γαλλίας (με 02:35.27). Μάλιστα, για να φτάσουν στο βάθρο των νικητών, οι Έλληνες πρωταθλητές χρειάστηκαν να αγωνιστούν συνολικά σε τέσσερις κούρσες την ίδια μέρα (ρεπεσάζ, προημιτελικός, ημιτελικός, μικρός τελικός). Αυτό αποδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της επιτυχίας τους, αφού κατάφεραν να ανεβούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου σ’ ένα επίπονο αγώνισμα.
Κατόπιν ο Γιάννης Καλανδαρίδης αγωνίστηκε στο μονό ανδρών, όπου εντυπωσίασε και πάλι. Στον μικρό τελικό κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του και να κερδίσει την τρίτη θέση του βάθρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Γιάννη Καλανδαρίδη αυτή ήταν η παρθενική του συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση παράκτιας κωπηλασίας. Παρόλα αυτά ο Βολιώτης κωπηλάτης κατάφερε να κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια, πράγμα που του δίνει το δικαίωμα να στρέφει το βλέμμα του στο Παρίσι ελπίζοντας να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Από την πλευρά της η Ζωή Φίτσιου έχει περισσότερες εμπειρίες, αφού πρόπερσι είχε κατακτήσει πάλι το χάλκινο μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη Σενζέν της Κίνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονικιά αθλήτρια αγωνίστηκε και στο ρεπεσάζ του σκιφ γυναικών κάνοντας χρόνο 03:22.17 κερδίζοντας την αθλήτρια του Μονακό Κολίν Κοσέν (έκανε 03:24.45).
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις