Συγκεκριμένα, ανακλήθηκαν δελτία από έξι ΠΑΕ, αλλά ουσιαστικά κάποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από άλλες. Αιγάλεω και Καλλιθέα έκαναν αρκετές κινήσεις μετά από την απόφαση της ΕΕΘ, οι οποίες πλέον είναι άκυρες.
Ειδική κατηγορία αποτελούν οι Απόλλων Πόντου και Αστέρας Βλαχιώτη, που έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν υπόκεινται στην παραπάνω κατηγορία, καθώς υποβιβάστηκαν αγωνιστικά και κλήθηκαν να καλύψουν κενά ομάδων που δεν συμμετέχουν στη SL2. Άρα δεν απαιτείται να έχουν λάβει άδεια συμμετοχής από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ. Το θέμα τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα.
Οι 3+1 ομάδες που δεν μπήκαν στην κλήρωση
Οι Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ασπρόπυργος, αλλά και η Ζάκυνθος κυνηγούν τη συμμετοχή τους στη Super League 2, αν και υπάρχουν μια σειρά από σοβαρές δυσκολίες. Οι τρεις πρώτες ομάδες εξασφάλισαν αδειοδότηση με καθυστέρηση, είτε μέσω επαναξέτασης των φακέλων τους από την ΕΕΑ, είτε μέσω δικαστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου. Η Ζάκυνθος ελπίζει πως είτε τη Δευτέρα θα δικαιωθεί μέσω του Διοικητικού Εφετείου, είτε την Τρίτη που θα συνεδριάσει εκ νέου η ΕΕΑ για τον φάκελό της.
Το πρόβλημα ωστόσο που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είναι ότι δεν διαθέτουν ρόστερ και η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί από τις 17/9. Οι ομάδες ζήτησαν από την ΕΠΟ να τους δοθεί παράταση για να καταθέσουν τα δελτία παικτών που προπονούνται, αλλά απόφαση δεν ελήφθη. Η Ομοσπονδία θα προωθήσει το ζήτημα στη FIFA, την οποία έχει ενημερώσει ήδη η Καβάλα.
Ωστόσο, Καβάλα και Δόξα Δράμας είχαν τον χρόνο να κάνουν μεταγραφές και να καταθέσουν δελτία, ενώ Ασπρόπυργος και Ζάκυνθος, που καθυστέρησαν να πάρουν το «πράσινο» φως για τη συμμετοχή τους στη Super League 2 ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη παράταση.
Ωστόσο, όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τρίτη (12/10), καθώς έως τότε η Super League 2 έχει δώσει προθεσμία στις ομάδες να βρουν λύση για τις μεταγραφές. Εάν βρουν, τότε θα γίνει νέα κλήρωση, αλλιώς δεν θα αγωνιστούν φέτος στην κατηγορία.
Στον αέρα τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ερώτημα τα έσοδα από το στοίχημα
Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω ζητήματα λυθούν, το βασικό εμπόδιο για την έναρξη του πρωταθλήματος αποτελεί η έλλειψη τηλεοπτικής συμφωνίας. Για μια ακόμη χρονιά, η διοργανώτρια βρίσκεται σε συζητήσεις μόνο με την ΕΡΤ. Βέβαια, το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσε να κλείσει ένα ντιλ, μιας και δεν ήταν ξεκάθαρο πόσες ομάδες θα συμμετέχουν.
Το σίγουρο είναι ότι η ΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει το ποσό που διέθεσε και πέρυσι για το ποδόσφαιρο. Έτσι, η τελική πρόταση δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,3 εκατ. ευρώ, ποσό που θα μοιραστεί σε τουλάχιστον 32 ομάδες και δεν αποτελεί ικανοποιητικό έσοδο.
Μετά την επίτευξη συμφωνίας, θα πρέπει να υπολογίζουμε δύο μέρες για να μπουν οι υπογραφές στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα.
Παράλληλα, η Super League 2 έχει ζητήσει συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των εσόδων από το στοίχημα. Πέρυσι οι ομάδες της Super League 2 και της Football League έλαβαν κάποια ποσά και πλέον πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα έσοδα μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα της Super League 2 πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου, με τις ομάδες να έχουν ήδη εμφανίσει τα πρώτα σημάδια… κόπωσης, αγωνιστικής και οικονομικής, από την παρατεταμένη περίοδο προετοιμασίας.
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις